Hipnoz nedir?

Macbeth

Üye
Hipnoz kişinin bilinç duvarlarını aşıp bilinçaltına ulaşmaya verilen isimdir. Sanıldığı gibi saat sallayıp kişiyi amviyane bir tabirle kuklaya çevirip istediğimizi yaptırma yöntemi değildir. Hipnotize olan kişi uyku ve uyanıklık arasında bir bilinç halindedir, tam irade gösteremez ancak yine de olanların farkındadır. Kişi dışarıdan gelen uyarılara açıktır ve genellikle hipnozcunun direktiflerine uyar. Hipnozda amaç kişiyi bilinç durumundan çıkarıp bilinçaltına ulaşmak ve orada kişiyi kötü etkileyen olaylardan ve anılardan kurtarmaktır. Olaylar ve anılar genelde kişileri, onlarla barışamadıkları için kötü etkiler. Hipnozla birlikte kişiyi bu olaylara inmeye zorlayıp o olaylarla barışmasını sağlamak ve böylece onu bu etkilerden kurtarmaktır.

Peki hipnozda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  • Dikkat Dağıtıcı Etken Barındırmayan Sakin Bir Ortam:
Kişinin gevşeyip sakinleşmesi için ortam önemlidir, duyuları irrite edici herhangi bir etken kişinin dikkatini oraya çekeceği için hipnoza girmesini zorlaştıracaktır. Dışarıdan gelen sesler, ortamın kokusunun yoğun olması, arada sırada yanıp sönen ışıklar bu etkenlere örnektir.
  • Sakin ve Alçak Bir Ses Tonu:
Ortam kadar hipnozcunun ses tonu da burada önemli bir detaydır. Aşırı yüksek ses tonu veya hararetli bir dil kullanmak kişinin dikkatini dağıtacağı için hipnozu zorlaştırır.
  • Kişinin Rahat Etmesi:
Kişinin gevşemesi hipnozda çok önemli olduğu için oturduğu veya uzandığı koltuk rahatsa ve kişi içsel olarak da kendini rahat hissediyorsa hipnoz oldukça kolaylaşır.
  • Kişinin Hipnotize Olmaya İkna Olması:
HİPNOTİZE OLMAYI İSTEMEYEN KİMSEYİ HİPNOTİZE EDEMEZSİNİZ! Bunun sebebi kişi eğer istemiyorsa zaten hali hazırda oldukça güçlü olan bilinç duvarları daha da güçlenecektir ve aşılması imkansız duruma gelecektir, hele hele hipnotize olmak istemeyen kişiyi gerçekten zorla hipnotize etmeye çalışıyorsanız kişinin rahat olmasını beklemeyin.
 
Üst